Terápiák

A Neurino Somorján egy rehabilitációs és tanácsadó társaság, amely a nehéz életkezdetű gyermekek életminőségének javításával foglalkozik. Jelenleg többszörösen fogyatékos és különböző genetikai és anyagcsere-betegségekben szenvedő gyermekek látogatják.

Leonard három hónapos kora óta minden második munkanapon látogatja a Neurinót, és intenzív rehabilitációs tartózkodáson is részt vesz ott. A Neurino az elmúlt évek során a második otthonunkká és menedékünkké vált. Bár Leonard nem rajong a rehabilitációért, nagyon megszerette gyógytornászát, Hedviget és kutyáit, igazi barátok lettek.

A Hrajko Gyermekközpont Pozsonypüspökiben található. Ez egy, a különleges gondozási igényű gyermekek számára fenntartott intézmény. Az általuk nyújtott széles skálájú, magas színvonalú szolgáltatások és tevékenységek célja a gyermekek személyiségének sokoldalú fizikai és szellemi fejlesztése, egész napos tartózkodás formájában. Leonard szellemi készségeinek intenzív javulása érdekében heti 4 alkalommal szükséges a központot látogatnia, mivel az összes alapvető ismeret és készség sikeres elsajátításának előfeltétele a fejlesztés szakszerű megközelítése. Leonard rendszeres tevékenységei közé tartozik a központban a hidroterápia, művészetterápia, zeneterápia, bazális stimuláció, játékterápia, testmozgás és az iskolai felkészítés. Leonard nagyon szereti a Hrajko központot, és mindig nyugodt hangulatban, megpihenten tér haza. 

A pőstyéni Adeli Medical Center egy nemzetközi rehabilitációs központ, amely neurológiai mozgásszervi rendellenességekben szenvedő betegek kezelésére szakosodott. Az ADELI Medical Center legnagyobb előnye, hogy rendkívül intenzív és egyénreszabott terápiás programot, széleskörű gondozást nyújt. Napi öt órában és heti hat napon át minden páciensről egy multidiszciplináris csapat, 5-7 szakember gondoskodik: orvosok, terapeuták, masszőrök, logopédusok és más specialisták. A 2 intenzív hét alatt Leonard naponta termo/krio-kontraszt kezelést, Adeli neurofiziológiai mozgásgyakorlatokat, iszappakolást, teljes testmasszázst, mágnesterápiát és logopédiai kezelést kap. Minden második nap hidroterápiában és manuális terápiában részesül. Az átfogó megközelítésnek köszönhetően Leonard kiváló eredményeket ér el, és minden egyes tartózkodás után motorikus és mentális fejlődésében jelentős javulást mutat. 

Logopédia és multiszenzoros stimuláció Szereden

A POMOCNÍČEK Nappali Központ a kommunikációs zavarokkal küzdő gyermekek számára nyújt átfogó logopédiai ellátást.

Ez az ellátás magában foglalja a diagnózis felállítását, valamint specifikus logopédiai intervenciót és tanácsadást. E tevékenység részeként speciális pedagógiai gondoskodást, valamint multiszenzoros stimulációt biztosítanak valamennyi érzékleti modalitással (látás, hallás, tapintás, szaglás, ízlelés, helyzetváltozások és mozgás érzékelése) kapcsolatban. A terápiás folyamat nagy mértékben egyénre szabott, mely a kliensek sajátos nehézségei és szükségletei kezelésére összpontosít.

Leonardo problémái közé tartozik az étel- és folyadékbevitel. A terápia során a helyes táplálkozás és folyadékbevitel legmegfelelőbb módon történő gyakorlása szintén a rendszeres foglalkozás része.

Leonard imádja Lenka arcmasszázsát és az agavésziruppal történő szájüregi stimulációt. Minden alkalommal, amikor lefekszik a terápiás asztalra, hatalmas mosolyra derül és kis kezeivel mutatja, hogy alig várja már a kezelést. Hetente egyszer járunk ide logopédiai kezelésre.

Visoko városában található Ravne-alagútrendszer a Föld egyik legnagyobb őskori piramiskomplexuma. Számos tudományos tanulmány magyarázza, hogy az alagutakban való tartózkodás miért van rendkívül jótékony hatással az egészségre és hogyan támogatja a test gyógyulási folyamatait. Az alagutakban olyan különleges környezet uralkodik, amely egyedülálló kombinációjával támogatja a szervezet gyógyulására. Ilyen körülmények között a tudósok szerint az emberi test sejtjei képesek regenerálódni és meggyógyítani magukat.

Leoval ezidáig 11 alkalommal voltunk Visokóban, a legrövidebb 4 napig, a leghosszabb pedig egy hónapig tartott. Minden egyes tartózkodás után Leo motorikus és mentális képességeinek javulása látható, ezt sokszor az orvosok is megerősítették. Az ottlétek után javulást tapasztaltunk az emésztési problémái, az ételallergiái és intoleranciái, a látása, a légzése és még sok minden más terén. Leonard nagyon élvezi az ottlétet az alagutakban. Ott soha nem sírt. Néha alszik, máskor pedig csak csendesen pihen és figyeli a környezetét.

Kattints ide, és kezdheted is az írást. Magnam aliquam quaerat voluptatem ut enim ad minima veniam quis nostrum exercitationem ullam corporis.

Fotógaléria